Zeebruggestraat 8, Eindhoven - 040-2418169

Over ons

"Het belangrijkste is dat we altijd voor de beste klant oplossing gaan"

Image
Maak kennis met Jan en Marga Korsten, samen het kloppende hart van Borduurstudio Valentijn. Na een carriere van vele jaren om dingen beter te maken kozen ze voor een nieuwe uitdaging als zelfstandige. Inmiddels hebben Jan en Marga al weer sinds mei 2003 een gerenomeerd bedrijf aan huis waar ouderwetse klantvriendelijkheid nog steeds heel gewoon is.

Beide zoeken steeds naar de beste oplossing voor zowel particuliere als zakelijke klanten, of het nu een knuffel is voor uw eerste kleinkind of een herkenbaar huismerk op de kleding van uw medewerkers. Klein of groot, iedereen krijgt de zelfde persoonlijk behandeling met het gewenste resultaat.

Nieuwsgierig geworden of heeft u een vraag? Vele inmiddels vaste klanten gingen u voor en hebben al meerdere bestellingen geplaatst.

Dus neem eens vrijblijvend contact met ons op om te ervaren wat kunnen betekenen voor uw opdracht. U zult versteld staan van de mogelijkheden.

Jan en Marga

Borduurstudio Valentijn in de media

Samen 'voortborduren' na ontslag

Image

Uit Eindhovens Dagblad; door Bernke van Kreij. zaterdag 15 november 2008

Op sommige goede ideeën moet je niet gaan zitten wachten, die komen zomaar ineens.

Net als bij Marga (47) en Jan (51) Korsten toen ze in het voorjaar van 2003 onder de luifel van hun caravan zaten op een camping in Leende. Het ging niet goed bij LG Philips waar het Eindhovense echtpaar al jaren werkte. Ontslagen hingen in de lucht. Om te voorkomen dat ze allebei tegelijk op straat kwamen te staan, besloot planner Marga (47) zich alvast te laten ontslaan en een eigen borduurstudio te beginnen, thuis in de garage. De eerste borduurmachine was weliswaar een kleintje, maar toch een forse investering. Evenals de verbouwing van de garage. "Ik vond het wel leuk om gewoon te borduren, ik had het eigenlijk nauwelijks op van die machines gedaan. Laat staan dat ik wist of je er geld mee kon verdienen. Het was allemaal heel spannend."
Al snel na het opstarten, begon Borduurstudio Valentijn zo goed te lopen dat het ontslag van Jan bij LG Philips, drie jaar later, precies op het juiste moment kwam.
Jan vond zijn plekje achter de borduurmachine, Marga verkaste naar de computer waar ze zich stortte op het tekenen van patronen. "Vergis je niet hoor, elk steekje moet ik apart intekenen. Dat is heel veel werk." Een gemiddeld ruglogo telt ongeveer 15.000 tot 20.000 steken. Maar als het dan is ingetekend op de computer, doet de borduurmachine – voor het grootste deel – de rest.
De klanten van Valentijn, zowel zakelijk als particulier, zorgen voor een constante stroom aan werk. Petten, T-shirts, poloshirts, allerhande bedrijfskleding, maar ook teddyberen en babymutsjes met – 'je kunt het zo gek niet bedenken' – teksten en afbeeldingen.

"In principe kunnen we er alles op borduren wat mensen willen. Maar als wij vinden dat het echt te ver gaat, of dat het iets racistisch is, dan doen we het niet. Maar meestal is het onschuldig. Studenten willen er nog al eens schunnige teksten op, maar dat vind ik wel grappig. Van die keurige jongens die dan onder hun kraag 'kogelvrij lul' laten borduren."

Of zoals een werkgever die al zijn vrouwelijke werkneemsters met kerst een string cadeau deed. "Daarop moest de bedrijfsslogan komen, alleen het woordje 'beter' moest worden vervangen door 'heter'." Nee, namen noemt ze niet.
Van de kredietcrisis merkt het bordurende echtpaar nog niet echt veel. De immense stroom bedrijfskleding die Valentijn verzorgt, blijft gewoon komen. "Tja, ze moeten toch iets aan, hè. Ook als er nog maar een paar werken."

En er zijn ook niet meer particulieren die vragen of Valentijn een of ander duur merk op een shirtje kan borduren. "Daar beginnen we niet aan. Dat hebben we nooit gedaan. Het is vervalsing en dat is strafbaar. Dat risico zouden we met onze prachtige zaak nooit willen lopen."

Nieuwsgierig geworden of heeft u een vraag?

Blijf er dan niet mee zitten!

Neem vrijblijvend contact met ons op om te ervaren wat we kunnen betekenen voor uw opdracht.
U zult versteld staan van de mogelijkheden!

Contactgegevens

Zeebruggestraat 8
Eindhoven
5628 NJ
info@borduur-studio.nl
Tel: 040-2418169
KvK: 17155142
BTW nr: 811935255 B01

Openingstijden

U kunt ons op alle werkdagen op afspraak
bezoeken in ons atelier in Eindhoven.

Van dinsdag t/m donderdag zijn we
ook voor u telefonisch bereikbaar.

Over ons

Wij zoeken steeds naar de beste oplossing voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Klein of groot, iedereen krijgt de zelfde persoonlijke behandeling met het gewenste resultaat.